Masterclass OU Informatievaardigheden voor onderzoekers

In november 2014 verzorgde Open Universiteit een masterclass over informatievaardigheden. Deze masterclass is dus reeds afgerond. De opnames van de expert sessie, de paper presentaties en bronnen zijn via het menu aan de linkerkant publiekelijk toegankelijk als open educational resources. U heeft daarvoor wel een (gratis) account nodig – anders zijn ze niet zichtbaar.

Over de inhoud van de masterclass:

Deze masterclass ‘Informatievaardigheden voor onderzoekers’ gaat in op de problemen die studenten en beginnende onderzoekers ervaren als ze literatuur zoeken voor bijvoorbeeld het schrijven van een scriptie of het uitvoeren van een literatuuronderzoek.

In deze masterclass kunt u leren:

  • welke problemen worden ervaren ten aanzien van het kritisch gebruik van bronnen en informatie tijdens het uitvoeren van een literatuuronderzoek;
  • welke vaardigheden van studenten en beginnende onderzoekers worden verlangd;
  • hoe u onderwijs kunt ontwerpen om studenten te helpen bij het zoeken, vinden, selecteren van wetenschappelijke  bronnen en informatie en daarmee kritisch om te gaan.

De theorieën die ten grondslag liggen aan ‘information literacy’ en ‘instructional design’ bieden houvast voor het ontwikkelen van instructie in het ondersteunen van het wetenschappelijke zoekproces naar bronnen en informatie. U heeft na de masterclass dan ook een aantal richtlijnen in handen over hoe u het best uw onderwijs kunt inrichten om dit doel te bereiken.

Je vindt de Masterclass Informatievaardigheden voor onderzoekers hier.

Instructie voor het gebruik van dit materiaal

Dit materiaal is niet via de toolbox te downloaden. Volg de link in bovenstaand bericht en open het betreffende bestand of de website. Eventueel is daar meer informatie te vinden over het downloaden van het aangeboden materiaal.

FavoriteLoadingToevoegen aan 'Mijn tools'
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen waardering)
Laden...