Werkvorm voorkennis activeren

Om de voorkennis van studenten te activeren en te oriënteren op het onderwerp Informatievaardigheden, kan gebruik worden gemaakt van Padlet. Padlet is een gratis webtool waarmee een digitaal prikbord wordt gemaakt, waar studenten hun reacties en opmerkingen kunnen schrijven. Dat kan aangevuld worden met afbeeldingen, filmpjes, bestanden etc.

Deze werkvorm is uitermate geschikt om te brainstormen, informatie te verzamelen of te discussiëren. De docent kan vooraf het prikbord (padlet) klaarzetten, studenten hoeven alleen de juiste URL van dat prikbord in te geven, via laptop of smartphone, en kunnen deelnemen.
Een korte uitleg over de werkwijze van Padlet staat in het bijgevoegde document.

Voor het onderwerp Informatievaardigheden kunnen de stellingen genoemd in bijgevoegd document op een padlet-prikbord geplaatst worden. De docent kan studenten vragen te reageren op de stellingen, eventueel bewijsmateriaal te zoeken die de stellingen bevestigen of tegenspreken. Alle opmerkingen van de studenten worden verzameld en aansluitend besproken.
Doel van deze werkvorm is de studenten te laten nadenken over de manieren waarop ze informatie verzamelen en de middelen die daarvoor ter beschikking staan.

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?
Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Downloaden

Instructie voor gebruik van dit materiaal

Wil je dit document gebruiken? Klik dan op download en sla de presentatie op in je eigen bestanden op je computer.
FavoriteLoadingToevoegen aan 'Mijn tools'
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2 waardering(en), gemiddeld: 4,50 van 5)
Laden...