RefCite NL – online tutorial refereren en plagiaat

Verwijzen naar bronnen die je gebruikt het bij je onderzoek is verplicht. Dit refereren moet je doen als je woorden van een ander letterlijk overneemt, als je een tekst parafraseert (herschrijven in je eigen woorden) en als je een tekst samengevat opneemt in je eigen tekst.Je verwijst altijd op twee plaatsen:
1. In de tekst, op de plaats waar je de informatie bespreekt.
2. In een literatuurlijst, een bibliografie, of een voetnoot.
Maar hoe doe je dat precies? Er zijn vele systemen voor bronvermelding – zogenaamde ‘referentiestijlen’ of ‘citatiestijlen’. Ieder vakgebied kent haar eigen referentiestijl. Welke stijl jij moet gebruiken hangt af van de opleiding die je volgt. Dit is een overzicht “Hoe refereer ik?” beschikbaar via de Tilburg University
In de RefCite matrix, onderdeel van de online tutorial over refereren en plagiaat, RefCite, vind je uitgebreide informatie over:
Letterlijk citeren, parafraseren en samenvatten.
Bronvermelding volgens de referentiestijlen die op Tilburg University gebruikt worden.

Refcite web tutorial (alleen Engelstalig) is een online tutorial van Tilburg University. Na het doorlopen van de tutorial kun je jezelf testen op het gebied van citeren, samenvatten en parafraseren (Engelstalig).

Instructie voor gebruik van dit materiaal

Dit materiaal is niet via de toolbox te downloaden. Volg de link in bovenstaand bericht en open het betreffende bestand of de website. Eventueel is daar meer informatie te vinden over het downloaden van het aangeboden materiaal. (bijvoorbeeld: rechtermuisknop, opslaan als  of koppelingslocatie opslaan)

FavoriteLoadingToevoegen aan 'Mijn tools'
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen waardering)
Laden...