Creative Commons

ccVan “alle rechten voorbehouden” naar “sommige rechten voorbehouden”
Creative Commons-licenties bieden auteurs, kunstenaars, wetenschappers, docenten en studenten de vrijheid om op een flexibele manier met hun auteursrechten om te gaan.
Met een keuze uit de beschikbare standaardlicenties bepaalt de auteur in welke mate zijn of haar werk verder verspreid mag worden en onder welke voorwaarden dit mag.
Het aanbieden van werk onder een Creative Commons-licentie betekent niet dat de maker de auteursrechten opgeeft. Het betekent dat hij/zij ervoor kiest om op voorhand bepaalde gebruiksrechten te verlenen, waarvoor een gebruiker anders expliciet toestemming zou moeten vragen.

Op website van Creative Commons staat een overzicht met toelichting van de verschillende Creative Commons-licenties, gerangschikt van minst naar meest beperkend.

Hieronder de informatie van de website over ‘Creative Commons in het onderwijs’:

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?
Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Downloaden

Instructie voor gebruik van dit materiaal

Wil je dit document gebruiken? Klik dan op download en sla de presentatie op in je eigen bestanden op je computer. Voor de materialen van de website: volg de link in bovenstaand bericht en open de website. Eventueel is daar meer informatie te vinden over het downloaden van het aangeboden materiaal.
FavoriteLoadingToevoegen aan 'Mijn tools'
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen waardering)
Laden...